Paus för Huddinge Vårsalong

Bästa konstnärer – alla ni som sedan starten 2018 har sökt till salongen och som är på gång att söka framöver! Konstgruppen i Föreningen Kulturhus som består av fem konstföreningar i Huddinge har beslutat att pausa vårsalongen tills vidare.

Vi har gjort detta på inrådan av tidigare jurys och de synpunkter vi fått från utställare och allmänhet. Främsta anledningen är att den lokal vi har kunnat disponera hittills inte är tillräckligt tillfredställande för denna breda utställning med så många medverkande konstnärer. Dessa har inte bara kommit från Huddinge utan även från andra delar av landet. På grund av lokalens beskaffenhet har vi tvingats införa restriktioner vad gäller bidragens storlek, tyngd samt att verk som ej kan hängas på vägg inte kunnat ställas ut i lokalen. Andra restriktioner som innebär att lokalen inte är tillräckligt lämplig i detta sammanhang är bl a svårigheter för besökare att se utställningen då lokalen är en lunch- och konferensanläggning som också innebär begränsning av öppettider och att krockar förekommer med andra arrangemang.

Vi är mycket stolta över det vi åstadkommit hittills och tackar alla som stöttat initiativet, Huddinge kommun och alla fantastiska konstnärer som ställt upp i våra jurys! Vår förhoppning är att vi ska kunna komma tillbaka med Huddinge Vårsalong i en annan lokal som erbjuder fler och bättre möjligheter.

Håll utkik på denna sida!

Madeleine Engfeldt-Julin för Konstgruppen i Föreningen Huddinge Kulturhus

OBS! Utställningsverksamheten med mindre utställningar som Konstgruppen arrangerar fortsätter dock framöver i lokalerna som Föreningen Huddinges Kulturhus disponerar hos Folkes.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.