Juryn för Huddinges Vårsalong 2019 är klar!

Konstnärerna Björn Krestesen, Roger Metto och Stina Wirsén utgör juryn för Huddinges Vårsalong 2019. Samtliga är meriterade och etablerade konstnärer vars verk finns i privata och offentliga samlingar bla Nationalmuseum och Moderna museet.

 Björn Krestesen har utöver omfattande konstnärlig verksamhet i Sverige och utomlands även varit lärare på Konstfack och är ordförande i Föreningen för grafisk konst samt har varit ledamot i styrelsen för Bildkonstnärsfonden. Han har också suttit i juryn för Liljevalchs vårsalong. Han är 2018 års innehavare av Cecilia Frisendahls stipendium som är knutet till Litografiska museet i Huddinge. Se www.bjornkrestesen.se

Roger Metto har ställt ut i Sverige och utomlands samt undervisat på konstskolor i Sverige och Finland. Han är känd för sina färgstarka målningar, många med landskap som motiv. Han målar i olja och akryl men har just nu sin första utställning med enbart akvarellmåleri på Galleri Se i Falun. Se www.rogermetto.se

Stina Wirsén arbetar främst med illustration och är en mästare i tusch och akvarell. Hon är känd för sina illustrationer i dagspress (DN). Hon har givit ut och medverkat i många böcker bla böckerna om ”Alla små brokiga” och ”Vem”-böckerna. Senast har hon medverkat i Lars Wallins utställning ”Fashion stories” och haft separatutställning i Teckningsmuseet i Laholm. Hon är också internationellt verksam. Se www.stinawirsen.se

– Vi är mycket glada och stolta över en sådan kompetent jury och hoppas kunna överträffa förra årets succé, då 105 personer sökte och 500 kom till vernissagen, säger Madeleine Engfeldt-Julin, ordförande för Kulturhusets Konstgrupp.

NYTT!Utökad utställningstid 9 mars – 26 april 2019

Nytt för i år är också att utställningstiden utökas. Utställningen pågår från den 9 mars till den 29 mars i Huddinge Kulturhus hos Folkes i Huddinge Centrum. Därefter flyttas den till Östra Gymnasiet i Skogås med premiär den 1 april och pågår där fram till den 26 april.

Pressmeddelande Huddinge Vårsalong 2019

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.