Succé med 600 personer på vernissagen!

Lördagen 9 mars ägde vernissagen för Huddinge Vårsalong rum.

Det var fullpackat när Bo Källström, ordförande för Kultur- och fritidsnämnden i Huddinge invigde salongen. Stina Wirsén och Björn Krestesen från juryn berättade om juryarbetet och uppmanade kommunen att långsiktigt stödja salongen för att upprätthålla ambitionsnivån samt kunna utveckla den. De var överraskade över den höga nivå som de inskickade konstverken i allmänhet höll.

Motivval och mångfald

Invigningen avslutades med att fyra deltagande konstnärer, Marie Nyström, Linnea Ershag, Sirpa Tiderman och Vania Moore Briones fick berätta om sina motivval och vilken betydelse det hade för dem att bli uttagna till salongen. För två av dem är det första gången de ställer ut. Vania har långa resor till jobbet och funderade på att byta jobb pga detta , men kom sedan på att hon kunde sitta och brodera under tiden. Det blev tre broderier med sina systrar i fokus. Marie såg en lustig gubbe i en fälld trästock och det blev upprinnelsen till hennes målning ”Huggubben” gjord i torrpastell. Sirpa berättade om hur minnen triggar motiv i hennes fall  de finska krigsbarnen som kom till Sverige i samband med finska vinterkriget , ” Mot det okända I”  i akryl och Linnea om hur ett infall växte fram till målningen ” Räv bakom örat” i blyerts och tusch. Enbart valen av teknik speglar den mångfald av olika tekniker som finns på vårsalongen. Och naturligtvis var de väldigt glada över att de blivit utvalda.

17 konstverk såldes första dagen

Vårsalongen finns 9-28 mars i Huddinge Kulturhus hos Folkes, Sjödalstorget 1, Huddinge C. Öppet vard kl 9-16, och tors kl 9-21.

1-26 april i Östra gymnasiet, Kvartettv. 2-6 Skogås, Öppet vard kl 9-17, sön kl 12-15.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.