I lördags delades Huddinge Kommuns Kulturpris ut

2019 års Kulturpris delades ut till Madeleine Engfeldt-Julin bla för arbetet med Huddinge Vårsalong. Motiveringen till priset kan du läsa här    Läs nedan hennes tacktal!

Huddinge kommuns kulturpris 2019; Madeleine Engfeldt Julin

Stort Tack till alla som nominerat mig och tack till juryn !

Fantastiskt roligt att årets kulturpris uppmärksammar vikten av och glädjen att lyfta fram alla som på ett eller annat sätt uttrycker sig genom konst, som vill visa sin konst och alla de som arbetar ideellt för att skapa en arena för detta. Det har vi inte minst sett på det stora intresset förHuddinge vårsalong. I år 85 sökande med 250 bidrag. 600 personer på vernissagen och flera tusen från Huddinge med omnejd som besökt den. Detta ser jag också som ett pris till de 5 kultur- och konstföreningar. Lyktan, Bellis, Huddinge Konstnärsklubb, Huddinge Konstnärsklubbs Vänner och Litografiska museets vänner som vågade tro på idén och också med ideella krafter varit med att genomföra den. 15 januari är förresten sista ansökan till Huddinge Vårsalong 2020!

Vi vet hur viktigt det är för kropp och knopp att röra sig –minst lika viktigt är det att vara kulturellt aktiv. Forskningsrön haglar om de positiva sambanden mellan kultur och hälsa, kultur och kreativitet, kultur och lönsamhet, och inte minst kultur och demokrati.

Håll igång hjärnan med kulturella aktiviteter och minska risken för demens! löd en av de senaste rubrikerna.

Mina tips!

1. Anslut dig till en av kulturföreningarna – gärna en konstförening – förläng livet och hjälp Huddinge att bli en bättre Kulturkommun! Ingen dum kombination!….

2. Ge bort en kulturupplevelse eller konstverk och minska på prylarna. Du stödjer konstnärerna och ger bort ngt bestående.

3. Avslutningsvis unna dig en Konstpaus då och då. Titta till exempel extra på ett offentlig konstverk som du passerar eller lyssna till musik som du inte brukar lyssna på.

En sådan Konstpaus idag kan vara att ta en liten promenad till Fullersta gård och Galleri Garaget som finns alldeles intill.  Där kan du träffa mig och mina två målarkollegor i utställningen ”Helt Naturligt” .

” Jag låter linjen ta en promenad” sa Paul Klee en gång. Han sa också ”Konstnären gör det fördolda synligt ”. Något att fundera på på din egen fortsatta promenad i kulturen och Konstens värld…

Stort tack!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.