Björn Wessman och Gunnel Moheim i juryn!

Nu är det klart med den nya juryn till Huddinge Vårsalong 2020! Två väl etablerade och färgstarka konstnärer – Björn Wessman och Gunnel Moheim!

Gunnel Moheim och Björn Wessman utgör Huddinge Vårsalongs jury för 2020

Björn Wessman är en av våra nutida mest kända landskapsmålare med många utställningar i Sverige och utomlands. Våren 2019 visades bl a en stor och uppmärksammad retrospektiv utställning av hans verk på Waldemarsudde. Björn inspireras av naturen och målar gärna stora och färgstarka landskap i en för honom karaktäristisk stil, hämtade från olika resor runt världen. Björn Wessman verkar i sina ateljéer på Vindön i Stockholms skärgård samt i Aniane i sydvästra Frankrike. Mer information  www.bjornwessman.se  där man man också kan se en film om konstnären.

Gunnel Moheim är en av våra främsta och mest älskade akvarellmålare med många utställningar i Sverige och utomlands bakom sig. Hon är även en mycket efterfrågad pedagog när det gäller akvarellens outsinliga möjligheter.  I måleriet rör hon sig flinkt genom akvarellens genomskinliga skikt och formar gestalter, blomster, landskap och inte minst bilder av staden, främst Stockholm. Färgstarkt, abstrakt och bedövande skickligt. Mer information www.moheim.se

– Vi är mycket glada och stolta över att ha dessa två inspirerande och erfarna konstnärer i vår jury, säger Madeleine Engfeldt-Julin, ordförande för Kulturhusföreningens Konstgrupp. 2019 års vårsalong var en stor succé och vi hoppas få många sökande även under 2020!

Se Pressmeddelande Huddinge Vårsalong 2020

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.