Lyckad vernissage i fantastiskt vårväder med ca 400 besökare.

På den välbesökta vernissagen fick juryn med konstnärerna Fia Kvissberg och Björn Bernström berätta hur de gjort sitt urval. 87 sökande sökte med över 250 verk. Juryn berättade att de först gjort sina egna val innan de gemensamt skulle göra det slutliga urvalet. Ett svårt val då de båda var överraskade av den höga kvaliteten på verken – men visade sig inte så svårt i slutändan då de varit väldigt överens om vilka verk som skulle komma med. Tre utställare som fått med tre verk var, Marja Korpilinna, Fernando Caceres och Vania Moore Briones, fick berätta om sina konstverk och hur deras kreativa process ser ut.

Avslutningsvis talade Camilla Broo, Huddinges kommundirektör, om vikten av kultur och konst för välbefinnande och demokrati. Hon passade också på att presentera Anja Dahlstedt, Huddinges nya Kultur-och Fritidsdirektör innan bandet klipptes som fick symbolisera starten för Huddinges Vårsalong 2022. Välkomna att besöka Vårsalongen på plats!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.