Maria Miesenberger och Ricardo Donoso, Vårsalongens jury 2023!

Maria Miesenberger och Ricardo Donoso utgör 2023 års jury för Huddinge Vårsalong. De står utanför Föreningen Huddinge Kulturhus lokaler hos Folkes där vårsalongen äger rum.

Årets jury är konstnärerna Maria Miesenberger, prisbelönt fotograf och känd bl a för sina lekfulla skulpturer, samt Ricardo Donoso som arbetar med måleri. Han är en välkänd curator som bl a grundat Väsby Konsthall och Edsviks Konsthall i Sollentuna. Båda har tidigare suttit med i juryn för Liljevalchs Vårsalong.

Maria Miesenberger, uppväxt i Huddinge, är fotograf och skulptör verksam i Stockholm. Utbildad på Konstfack och Parsons School of Design i New York. Hon  har mottagit ett flertal priser och stipendier. 2011 tog hon bl a emot Svenska Fotobokspriset för fotoprojektet Sverige / Schweden. Maria Miesenberger har utfört flera offentliga uppdrag och finns representerad bl a på Moderna Museet, på konstmuseet Artipelag med bl a ” Change of Direction” samt i Enskede gårds tunnelbanestation ” Ögonblick i rörelse”. Just nu arbetar hon med en offentlig gestaltning i Alby i Botkyrka. Maria Miesenberger representeras bl a av  Anna Bohman Gallery. Mer info på www.annabohmangallery.com

Ricardo Donoso är uppvuxen i Chile och utbildad i konstskola där samt efter flykten från militärkuppen 1973, i konstskola i Rumänien innan han flyttade till Sverige. Han arbetar främst i olja och har visat sin konst inte bara i Sverige utan även internationellt. Ricardo Donoso är en anlitad curator, grundare och tidigare konsthallschef för Väsby Konsthall och Edsviks Konsthall. Dessutom en mycket erfaren juryledamot. Se mer på www.ricardodonoso.se

De ser båda fram emot juryuppdraget:

  • Det är roligt att komma tillbaka till Huddinge, säger Maria Miesenberger och få ett så ansvarsfullt och meningsfullt uppdrag. Det är en spännande utmaning att få vara med och välja ut konstverk då jag av erfarenhet vet hur viktigt det kan vara för konstnärerna att finnas med i ett sådant här sammanhang som i många fall kan vara avgörande för deras framtida utveckling. Maria avslöjar att hon följer flera konstnärskap som hon upptäckt i samband med Huddinge Vårsalong. 
  • För mig är det alltid en lika intressant utmaning att göra ett urval, säger Ricardo Donoso. Det är spännande att se hur konstnärer tar sig an samma problem men på nya sätt. Konsten är en viktig ingrediens i våra liv och jag vill bidra till att att den som besöker Huddinge Vårsalong känner sig smittad av positiv energi.
  • För oss är det en stor glädje att två så meriterade personer som Maria Miesenberger och Ricardo Donoso tackat ja till att vara vår jury, säger Madeleine Engfeldt-Julin, ordförande för Konstgruppen i Huddinge Kulturhusförening, och vi hoppas på många ansökningar!

Se hela pressmeddelandet här

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.