” Positivt överraskade”

Idag tisdag 25 januari mottog juryn, konstnärerna Björn Bernström och Fia Kvissberg, 2022 års bidrag till Huddinge Vårsalong. 87 konstnärer har skickat in drygt 250 verk. Merparten ansökningar kommer från Huddinge där alla kommundelar finns representerade. Dessutom från Stockholms län samt nytt för i år även från några orter i Sverige. Bor man inte i Huddinge måste man vara medlem i en av de arrangerande konstföreningarna för att få söka.

– Vid en första anblick av bidragen är jag positivt överraskad, utbrister Björn Bernström. Kvaliteten verkar vara mycket bra. Fia Kvissberg håller med:

-Utöver att jag också är glatt överraskad så är det väldigt roligt att bidragen representerar så många olika tekniker – allt från måleri, grafik, lera, tusch, collage mm.

Konstnärerna Fia Kvissberg och Björn Bernström har precis mottagit 2022 års ansökningar till Huddinge Vårsalong

Nu finns det mycket att ta tag i och de är överens om att det inte blir lätt att välja ut vilka verk som ska få vara med på Vårsalongen.

-Vi är väldigt glada över den stora uppslutningen trots pandemin, säger Madeleine Engfeldt-Julin, ordförande för Konstgruppen i Föreningen Huddinge Kulturhus, men det är väl så att det nu är dags för alla som utövar konst och kultur att producera och visa upp sig igen. Dags för oss alla att få njuta av kulturella upplevelser, må bra och sätta mer färg på tillvaron!

Den 12 februari kommer resultatet av uttagningen att publiceras här på webbsidan, på konstföreningarnas webbsidor och i Vårsalongens Facebook grupp.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.