Konstfest i Huddinge!

Närmare 500 personer besökte vernissagen för Huddinge Vårsalong!

Årets vårsalong har fått mycket beröm för den höga kvaliteten på verken och den fina hängningen i Huddinge Kulturhus hos Folkes. Av 68 sökande med 199 verk har juryn valt ut 54 verk av 44 konstnärer. 

Konstnärerna Gunnel Moheim och Björn Wessman berättar bl a om urvalet
  • Vi bestämde tidigt att vi skulle göra ett brett urval, berättade Gunnel Moheim och Björn Wessman som utgjort juryn. 

De båda som är några av Sveriges främsta konstnärer uttryckte sin spontana glädje över de många fina verken. Björn Wessman talade bland annat om vikten av skapande som en form av meditation och därmed en källa till välmående.

Anneli Fällman, Kultur- och fritidsdirektör klipper bandet

Anneli Fällman, Huddinges kultur- och fritidsdirektör som invigde vårsalongen talade bl a om betydelsen av konstföreningarnas samarbete som lett fram till vårsalongen och som drar mycket folk till Huddinge samt om konstens betydelse för invånarna.

På vårsalongen kan man se färgstarka oljemålningar, foto, stengods, akvareller, akrylmålningar mm. Vårsalongen finns i Huddinge Centrum fram till och med den 26 mars. Vårsalongen flyttar därefter till Galleri Lyktan i Skogås Centrum där den finns till och med den 25 april. 

Några av Vårsalongens konstnärer fr v Daniel Luther, Eivor Pettersson och Carina Esk intervjuades av Madeleine Engfeldt-Julin om motivval och teknik som de valt för sina verk
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.