Juryn för 2022 års vårsalong

Nu tar vi nya tag och ser fram emot Huddinge Vårsalong 2022! Vi  är så glada över att presentera 2022 års jury, nämligen konstnärerna Björn Bernström, en av Sveriges främsta akvarellister samt Fia Kvissberg, mångsidig konstnär som arbetar med måleri, grafik, lera och emalj.

Konstnärerna Björn Bernström och Fia Kvissberg utgör jury för Huddinge Vårsalong 2022

Björn Bernström är en av Sveriges och Nordens främsta akvarellmålare med många utställningar både här och utomlands. Han är också en efterfrågad kursledare inte bara i Sverige utan är även internationellt dessutom erfaren juryledamot. Han är bl a en av färgfabrikatet Daniel Smiths konstnärer i Seattle. se mer www.bjornbernstrom.se

Fia Kvissberg är en färgstark målare och skulptör. Hon arbetar också med grafik och emaljmåleri. Hon arbetar experimentellt och är också kursledare i grafik. Hon ställer ut i Sverige och utomlands och hämtar mycket av sin inspiration från resor i bl a Indien och Japan.se mer  www.fiakvissberg.se

De ser båda fram emot juryuppdraget:

  • Jag är verkligen hedrad av att bli tillfrågad, säger Fia Kvissberg. Jag har sett så mycket konst och hängt så många utställningar. Det ska bli jättekul!  Det tycker också Björn Bernström. För mig är det lite ungdomsvibrationer att komma hit till Huddinge, då jag en gång arbetade en kort tid i Huddinges musikaffär. Jag ser mycket fram emot det här juryuppdraget och det ska bli kul att se vad Huddinges konstnärer och hobbymålare har att erbjuda!
  • Det är en stor glädje för oss att Fia och Björn hjälper oss med sin breda kunskap och vi hoppas att våra konstnärer i kommunen  och de som anslutit sig till våra konstföreningar nu är både inspirerade och sugna på att ställa ut i Huddinge Vårsalong 2022, säger Madeleine Engfeldt-Julin, ordförande för Konstgruppen i Huddinge Kulturhusförening.

Vårsalongen pågår 12 mars – 8 maj 2022

Utställningen visas i sin helhet på två platser i Huddinge, från 12 mars på Huddinge Kulturhus hos Folkes i Huddinge Centrum fram till och med den 8 april. Därefter flyttas Vårsalongen till Litografiska museet i Sundby gård och pågår där fram till den 8 maj. 

Sista ansökningsdag är 15 januari 2022!

Till Vårsalongen får medlemmar i arrangerande konstföreningar samt alla Huddingebor – proffs som amatörer över 18 år – söka. Sista ansökningsdag är den 15 januari 2022

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.